Köksliv

Köttfärsragu Recept

Kategori: Allmänt

Nu när hösten börjar falla på mer och mer så är det gott med långkok, det tar sina små timmar men det är värt det alla dagar i veckan, fördelen med långkok är att det sköter sig själv, du kan slå på det på morgonen och när du kommer hem från jobbet så är det färdigt.
Idag blev det köttfärsragu här hemma och nu efter många månader blir det här första receptet på bloggen.

400g köttfärs
2 st gula lökar, röda funkar minst lika bra
4 st morötter
2 st kingsolo vitlökar eller 5 st klyftor
1 msk basilika
3 kuber köttfond
2 kuber grönsaksfond
2 burkar krossade tomater, helst i tetrapack
2 dl rödvin
ev 2 tsk socker

Skala vitlök, morötterna och löken
Hacka lök, morot och vitlök smått alternativt riv på rivjärn med grövsta sidan så går det fortare.
Fräs köttfärsen
När köttfärsen är brun rakt i genom tillsätt lök, vitlök och morot och sautera tills löken och moroten är genomstekta, tillsätt vin och reducera tills hälften är kvar.
Tillsätt krossade tomater, grönsak och kalvfond och basilika
sätt på ett lock, låt koka ca 2-3 timmar, ta av locket och reducera såsen så att vätskan försvinner och köttfärsen ser krämig ut.
Servera med sallad eller pasta.

Det tar ca en 20 min att förbereda receptet, därefter kan du ägna tiden åt annat. Att man låter den koka så länge är för att alla smaker och nyanser ska ta nya former, helst av allt ska du kyla ragun och äta den dagen efter för ett ännu bättre resultat.

Glöd, passion och kärlek.
Kommentera inlägget här: