Köksliv

Slutspurten

Kategori: Allmänt

Om två veckor kommer nya desserter upp på menyn, har tagit lite tid att arbeta fram dom men nu är de äntligen i sitt slutskede.
Desserterna kommer att bestå av en frozen cheesecake smaksatt med mynta och lime toppad med digestivecrumble och hackad choklad och hallon.
En körsbärs och chokladvariation som består av körsbärspannacotta, körsbärssås chokladmousse,hackad choklad, amarettomarinerade körsbär och frystorkade körsbär, fina kombinationer som spelar bra med varandra i olika texturer.
 
Sist men inte minst en vegankladdkaka med hallonsås, grönt teglass och kakosocker, känns inte så överabitiöst av den anledningen att jag inte vet hur mycket den kommer att sälja så det känns inte som att jag vill lägga allt för mycket energi på den, men om den går hem så får jag börja vidareutveckla vegandesserter helt enkelt.
 
Slutskedet för desserterna är formgivning, smak är ungefär 75% av en upplevelse de resterande 25% är det visuella, du kan ha samma komponenter som jag nämde ovan men få helt olika resultat visuellt och ser något ingivande ut så vill man ju äta det. Det jag kommer göra nu är att hitta formar till desserterna, bakformar och gjutformar till att färdigställa helheten.
På måndag Den 2:a maj ska de vara exeptionella, ingenting annat! Snart händer det.. väntar med spänning.