Köksliv

Matkultur.. vart tog den vägen?

Kategori: Tankar

Jag tror på fullaste allvar att stockholm håller på att förlora sin matkultur i innerstan, iallafall på kungsholmen, Jag jobbar på fleminggatan och på den gatan finns iprincip bara franchises, phils burger, texas longhorn, caliente m.fl.
Låt mig förklara; När man gör en franchise utav en restaurang så tappar du ALL form av kärlek till maten, Det blir mer som en själslös och opersonlig fabrik där krogarna får hem färdiga produkter från ett centralkök. Problemet ligger i att folk uppenbarligen vill ha det, vad FAN hände?

Vill folk inte ha välagad mat med kärlek längre? Vart tog matkulturen vägen? ÄR det så jävla spännande med en smaklös hamburgare 7 dagar i veckan?  jag bara undrar för jag fattar inte, om man går ut och ska äta, typ som en dejt, väljer man hamburgare då? Varför inte RIKTIG mat, där vi som faktiskt bryr oss om våra gäster står och sliter dag ut och dag in för att leverera på topp varenda dag? Visst det är en jättestor trend med hamburgare och vart det i ca 4-5 år MEN en hamburgare kommer alltid och förbli en hamburgare.