Köksliv

Dissekring och rekonstruktion

Kategori: Tankar

Satt på tåget och huvudet började snurra kring fikabröd hur kan man göra dessa annorlunda och lite roligare? Det första som kom upp i huvudet var chokladboll, alla vet hur den smakar. Kaffe och choklad i gudomlighet, personligen är chokladbollar och kanelbullar mina favoriter när det kommer till fikabröd. Nu är då frågan gällande chokladbollen hur man kan få den roligare. Vi börjar med dissekering den innehåller havregryn, smör, kakao, socker, vaniljsocker, kaffe och kokos (pärlsocker går fetbort!) Detta är alltså de ingredienserna jag har att jobba med, så hur kan man göra den roligare? Tänker mig en form av bar av chokladbollsmet, fylld med kaffeganche (chokladkräm med kaffesmak) toppad med kokos eller rostad kokos. Kanske även kan göra någon form av botten av havregrynen? Rosta de i en panna? Binda med smör och kakao? Blir det kaka på kaka? Den som inte frågar och testar får heller inga svar. Dissekering och rekonstruktion..
Kommentera inlägget här: