Vanilj!
Kategori: Allmänt
Tänkte ta upp lite om vanilj, kom att grunna på en sak angående denna underbara kapsel.
I recept ber man receptläsaren att dela kapseln skrapa ur fröna, blanda i dessa med smet eller kräm.
Vaniljstänger är oerhört dyra därför missar folk en viktig detalj, t.ex gör du en pannacotta med vanilj så ska du ALLTID låta smeten dra över natten med vaniljstången efter att du kokat upp den, gör du inte det får du inte ut alla smaker samma sak gäller vaniljkräm, koka först grädde med vanilj låt sen svalna och ligga och dra över natten.
Nästa dag kan du värma på grädden så den blir slät och fin igen och sila av stången därefter vispa äggula i en separat bunke, vispa ner varm grädde långsamt över äggen i bunken och ställ över vattenbad, ha i socker till önskad smak vispa fan tills att smeten tjocknar ställ kallt och så har du underbar vaniljsås, vill du ha en kräm så vispa äggen längre över vattenbad