Test uppdatering.
Kategori: Magnolia
Blev ett test med körsbärspannacotta, chokladmousse, och körsbärskompott. Smakerna blev klockrena på alla grejerna jar bara problem med konsistens. Pannacottan är för lös, moussen sprack när man vispade den, och kompotten innehåller små kärnor.
Till pannacottan ska jag försöka öka på gelatinet antingen med ett halvt blad eller ett helt så kommer den vara perfekt, det är en svår balans när det kommer till pannacotta, den är många gånger för hård i recept och tar du lite för lite så blir den för lös så en perfekt pannacotta är en fin balansgång.
Kompotten är god men har som sagt kärnor i sig så jag funderar på att gå igenom den när den kokat klart och försöka få ut alla kärnor, kan bli ett jävla meck eller så kollar man igenom alla körsbär innan man kokar den, de kommer in frysta finns inte att få tag på färska just nu dessutom verkade de vara urkärnade men inte alla tydligen.
Till sist moussen, jag kokar kakao, socker, vaniljstång i grädde, kyler ner sen vispar jag och då spricker den så jag ska försöka med annan grej, den är fruktansvärt förjävla god så att misslyckas finns inte på kartan, skam den som ger sig! Att misslyckas gör mig mer triggad att lyckas till varje pris, detaljer som ska ljusteras, får bli i veckan jag återkommer när jag segrat.
Defeat is never an option..