Köksliv

Soppor

Kategori: Allmänt

För mig var soppa någon halvsjaskig mat som man slängde snabbt ihop tills för någon år sedan, jag tänkte hur kan jag göra en bra soppa där alla ingedienser tillför lika mycket? Klassiskt exempel; fisksoppa, överkokt torr fisk överkokt potatis,  överkokta och halvråa grönsaker i samma skål?
 
Jag tror många känner igen sig i det. Jag började desikera soppan, koka potatis för sig, koka grönsaker för sig, grönsaker har olika koktid! En kraftfull buljong, buljongen dämpas av ingredienserna i soppan, och tillsist fisken. Hur får man den precis perfekt så den smälter i munnen? Tunnskiva den, lägg den rå i skålen och slå kokande buljong och du har perfekt fisk varje gång.
 
På jobbet för jag såhär; kokar grönsaker, kyler ner de, förkokar nudlar, kyler ner de, kokar en ganska kraftfull buljong och tunnskivar fisk. Innan lunchservice lägger jag alla ingredienser i en skål och plastar, när någon vill ha en soppa slår jag bara kokande buljong på och resultatet blir lika bra varje gång.
 
Kommentera inlägget här: