Potatisgratäng
Kategori: Recept
Alltför många gör potatisgratäng i ugnen, gör för i helvete inte det!
Att koka gratäng i ugnen tar längre tid och du kan inte smaka av när du gör den vilket betyder att din gratäng kan vara helt smaklös.
Mitt tips är att koka den istället, du har större kontroll och kan smaksätta den hela tiden tills den är god.
Skala potatis, skiva den blanda i 70/30 mjölk och vispgrädde (inte matlagningsgrädde!) därefter vitlök och timjan och salt se till att plocka bladen innan du lägger ner timjan i gratängen eftersom kvistarna är inte så trevliga att ha i munnen. Koka gratängen klar smaka upp med vitlök salt och timjan och lite svartpeppar, nu kan du grädda den i ugnen på 225 grader antingen med eller utan ost tills den är gyllenbrun.
Att koka gratäng i ugnen tar längre tid och du kan inte smaka av när du gör den vilket betyder att din gratäng kan vara helt smaklös.
Mitt tips är att koka den istället, du har större kontroll och kan smaksätta den hela tiden tills den är god.
Skala potatis, skiva den blanda i 70/30 mjölk och vispgrädde (inte matlagningsgrädde!) därefter vitlök och timjan och salt se till att plocka bladen innan du lägger ner timjan i gratängen eftersom kvistarna är inte så trevliga att ha i munnen. Koka gratängen klar smaka upp med vitlök salt och timjan och lite svartpeppar, nu kan du grädda den i ugnen på 225 grader antingen med eller utan ost tills den är gyllenbrun.
Anonym säger:
Omg det är bara att smaka av den innan du kör den i ungnen.
Puss o h kram från marko