Mer tankar inför sommaren
Kategori: Magnolia
Ännu mer tankar har dykt upp inför sommaren, hur menyn ska utformas, rätter, upplägg m.m
Mina tankar är att vi kommer köra mycket spett en del curryrätter samt våra skålar vi kör nu, som skålarna är nu så får gästerna välja kolydrat; ris risnudlar risnudelsoppa eller sallad sedan protein; lax, kyckling, anka, portabellosvamp eller friterad tofu. Sen sås; panengcurry, teriyakisås, sichuansås, jordnötsås eller kokossås. De får blanda hur dom vill själva som det ser ut nu funkar det men det kommer aldrig funka i sommar, skålarna kommer göras om till fasta rätter utav det vi sålt mest av sen januari ca 4 st. Därefter spett, min tanke är att ge gästerna 3 spett 2 kött och ett med grönsaker alt. 2 med svamp/tofu och ett med grönsaker sen ska jag hitta på vilka grönsaker vi kan servera tankarna går kring zuccini,rödlök, blancherad broccoli sen någon fjärde grönsak. Sedan det här med curry funderar på någon röd curry, paneng, vegancurry och grön curry.
Menyn kan inte heller vara för stor för det här köket är 5 meter långt, består av en spis, en ugn och ett vattenbad så man får vara smart när man sätter menyn, skulle även vilja ha mer fisk på menyn kanske ett havsspett med diverse fiskar och skaldjur på men vi får se hur menyn utformas.
Sen till sist desserter, vill så gärna göra egen glass, det går att köpa god glass men hemgjord glass slår fan allt du kan köpa behöver dock en glassmaskin det verkar vara dyrt behöver bara en med kapacitet på ca 2 liter glass. Nästa fundering är min cheesecake mer om den i veckan förhoppningsvis, kanske kanske får hem yusu på tisdag och sedan nån vegansk chokladtårta med mocca glasyr och en fruktsallad med kvällens sorbet.