Köksliv

Kronfågel..

Kategori: Tankar

Läste idag att Kronfågel ska släppa kycklingbacon, det är några saker med det som gör mig både irriterad och förbannad, finns även en del annat ang. detta ämne som är fel och det återkommer jag till.

För det första: För mig och många andra så är bacon rökt skivat sidfläsk. 
För det andra: Så har rökt skivad kalkon funnits i många många år utan att något ljushuvud behövt kalla det för "kalkonbacon".
Jag hade inte haft några problem med denna produkt om man nöjt sig med att kalla det för rökt skivat kycklingbröst och inte bacon.

 

Varför reagerar jag på detta? Jo jag anser att man fördummar sina kunder genom att ge produkten ett namn som inte stämmer, bacon är från fläsk inget annat.
Kronfågel har även för några månader sen eller kanske ett halvår kommit ut med kycklingribs, för det första dessa ribs gjorda från vingarna där själva tippen av vingen skurits av, men revben och vingar är väl samma sak, vad vet jag? jag är ju bara kock som står och tillagar mat 8-12 timmar per dag.

Att kalla en produkt för något det inte är gör att man fördummar sina konsumenter, och ligger den tillräckligt länge kommer folk att tro att ribs på en kyckling existerar och att kycklingbacon finns men det gör det inte!

Dessa produkter är bara ett sätt att presentera "nyheter" till sina konsumenter, det är inga nya produkter, vingar och bröst har alltid funnits så då är man innovativ och fördummar folk, jättebra! det är som att limma fast en dumstrut i pannan på en häst och kalla den enhörning, den blir inte mer än en häst för det.

 
 
Kommentera inlägget här: