Händelserik dag
Kategori: Tankar
Blev mycket gjort idag, känns skönt att saker börjar falla på plats inför sommaren, prövde cheesecake idag den blev helt okej upptäckte idag att någon pajat patronhöljet till sifonen så den skruvar snett när man laddar vilket kör att lustgasen åker ut i luften istället för in i sifonen, kul! Så just nu är cheesecaken lagd på is, nästa test kommer att ske om 2-3 veckor då jag köpt en ny sifon som ligger runt 970 spänn.
Prövade att smaksätta cheesecaken med mynta, den blev god, funderar på att dra på några skvättar med lime för att fräscha upp den lite mer, gjorde även ett chokladtest till mitt crumble jag ska toppa cheesecaken med.
Jag prövade marabous 70% premium, coops änglamark 70%, anton bergs 72% lindts 70% och lindts 86% och kom fram till att lindts 70% funkar bäst, de andra smakar mest bara syrligt i munnen.
Även lindts med 86 % kakao var syrlig och nästan lite sandig i munnen och bitter, lindts på 70% var ganska rund i smaken med toner av vanilj som kom fram, det gillade jag. Chokladen måste vara mörk för att komma fram när man blandar det med digestivesmulet och säga "hej här är jag, jag vill också vara med och leka" den 86%:a chokladen kändes bara för mörk och mjölkchoklad kommer inte fram alls. Tänker mig en blanding på 50/50 smul och choklad.
Nu är en pusselbit på plats till cheesecaken, nu är det bara smaken som ska sitta och om det funkar med sifon och om det överhuvud taget blir någon skillnad.
Prövade att smaksätta cheesecaken med mynta, den blev god, funderar på att dra på några skvättar med lime för att fräscha upp den lite mer, gjorde även ett chokladtest till mitt crumble jag ska toppa cheesecaken med.
Jag prövade marabous 70% premium, coops änglamark 70%, anton bergs 72% lindts 70% och lindts 86% och kom fram till att lindts 70% funkar bäst, de andra smakar mest bara syrligt i munnen.
Även lindts med 86 % kakao var syrlig och nästan lite sandig i munnen och bitter, lindts på 70% var ganska rund i smaken med toner av vanilj som kom fram, det gillade jag. Chokladen måste vara mörk för att komma fram när man blandar det med digestivesmulet och säga "hej här är jag, jag vill också vara med och leka" den 86%:a chokladen kändes bara för mörk och mjölkchoklad kommer inte fram alls. Tänker mig en blanding på 50/50 smul och choklad.
Nu är en pusselbit på plats till cheesecaken, nu är det bara smaken som ska sitta och om det funkar med sifon och om det överhuvud taget blir någon skillnad.
Gjorde även en vegansk chokladkaka som smakade lite som kladdkaka, fast lite mer karamellig på något vis svårt att förklara, den var faktiskt jävligt god. Ska erkännas att jag var jävligt skeptisk men den var god det kan jag inte sticka under stolen med. då är det nåt tillbehör till den som ska fram.. ska man bara göra det enkelt med lite hallonsås? Det är en liten karamell man får suga på, jag har ju ingen som helst aning om i vilken utsträckning den kommer att sälja så kanske är dumt att dra ut svängarna alldeles för mycket så att man får slänga mat för att det inte säljer? jag åtekommer om det.