Angående knivar
Kategori: Knivar
Jag ska ärligt erkänna, jag har en fetish för knivar, jag älskar att köpa snygga knivar men samtidigt vill jag ha knivar som presterar.
I denna flik kommer knivar att behandlas, vilka märken, stål, kvalitet, prestation över tid m.m
I denna flik kommer knivar att behandlas, vilka märken, stål, kvalitet, prestation över tid m.m
Mitt knivintresse började väl för ca 3-4 år sedan, i ärlighetens namn visste jag ingenting om knivar då, idag vet jag mycket mer.
För mig är kniven mitt främsta redskap, den ska skära bra och hålla skärpan det är VIKTIGT!
Knivar som inte håller skärpan bra är i min mening ingenting att ha i ett kök, en halvskarp kniv mosar det du skär i och du löper större risk att skada dig.
För mig är kniven mitt främsta redskap, den ska skära bra och hålla skärpan det är VIKTIGT!
Knivar som inte håller skärpan bra är i min mening ingenting att ha i ett kök, en halvskarp kniv mosar det du skär i och du löper större risk att skada dig.
Människor som prövar att skära med mina knivar hamnar i nån wowfaktor för att människor i allmänhet inte vet om att knivar kan vara vassa, de är vana med slöa jävla skräpknivar när dom lagar mat.
Att jag tar upp detta beror på att de som gillar att laga mat borde investera i bra knivar, det kommer göra ditt matlagande mycket roligare! En knv som skär bra gör en varm i hjärtat, tänk dig att skära gurka, tomat eller morot utan motstånd, som att skära i rumstempererat smör med en smörkniv, DET är en vass kniv.
Knivar behöver inte heller kosta skjortan, du kan få bra knivar för runt en 500 lapp styck och nu kanske du tänker att det är mycket pengar för bara en kniv men det är en investering, med rätt skötsel kan du ha den livet ut men då gäller det att vårda kniven, ger du kniven kärlek så ger du maten kärlek, simple as that.
Nu har jag bara pillat lite på ytan angående det här ämnet och jag kommer gräva djupare en annan dag, förhoppningsvis i morgon, då tänkte jag beta av lite knivtyper, knivar jag anser vara prisvärda och knivar man ska passa sig för.
Knivar behöver inte heller kosta skjortan, du kan få bra knivar för runt en 500 lapp styck och nu kanske du tänker att det är mycket pengar för bara en kniv men det är en investering, med rätt skötsel kan du ha den livet ut men då gäller det att vårda kniven, ger du kniven kärlek så ger du maten kärlek, simple as that.
Nu har jag bara pillat lite på ytan angående det här ämnet och jag kommer gräva djupare en annan dag, förhoppningsvis i morgon, då tänkte jag beta av lite knivtyper, knivar jag anser vara prisvärda och knivar man ska passa sig för.
Jan Dluzewski säger:
Tack för en bra och inspirerande blogg!
Kan bara hålla med om att CoSay HAP40 är grym, håller skärpan länge. Jag har en kockkniv 20 cm. Kan även rekommendera Takamura Blazen (den jag har är SG2 stål allkniv 13,5 cm). Hittade en den finaste keramikbryne (Spyderco 29 cm) den är oval och mycket finkornig. Allt är köpt på cleancut.
Bästa hälsningar
Jan (kniv entusiast)