Underskattad styckdetalj
Kategori: Allmänt
Jag vill framhäva en stycldetalj som jag tycker är oerhört underskattad, det är flankstek jag pratar om och jag tror att gemene man inte känner till flankstek. Flankstek är ett kött som sällan säljs i butiker för att det antagligen är svårsålt MEN det är fruktanssvärt mört! Flankstek är ungefär som en ryggbiff i konsistensen fast för ca halva priset och den är mer smakfull än t.ex oxfilé vilket i min åsikt är extremt överskattat kött istället.
Flankstek skär man snett mot fibrerna så man får ganska stora, avlånga remsor av kött när det är färdigstekt.
Stek hela flanksteken i en panna, är den tunn kan du steka den klar i pannan annars i ugn på ca 125c tills den är medium rare, olika kött har olika stekgrader för att bli perfekta, vissa ska vara medium andra medium rare och vill du ha det well done så förstör man istället all smak och saftighet i köttet.
Så härmed rekomenderar jag att om du vill ha bra, saftigt och smakrikt kött köp då flankstek, det jag hittat ligger på 150 kr kilot vilket är ett bra pris för nötkött av den kalibern.
